Львівський портал

На Львівщині затримали контрабанду техніки Apple на 1,6 млн грн

41-річний тернополянин намагався потайки ввезти в Україну партію ґаджетів Apple на 1,6 мільйона гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

29 липня в пункт пропуску «Шегині – Медика» із Польщі прибув мікроавтобус «Mercedes-Benz Sprinter». Водій – 41-річний мешканець Тернопільщини, для проходження митного контролю обрав смугу «червоний коридор»  і вказав у декларації про переміщення 35 терміналів Starlink, 20 зарядних станцій і 50 мобільних телефонів.

Однак під час огляду багажного відділення авто працівники митниці виявили  приховану техніку Apple: 27 нових iPhone 15 Prо та вісім iPad Air 11. Водій заховав гаджети в господарські сумки і для певності «забинтував» їх клейкою стрічкою.

За цим фактом складено адмінпротокол, відповідно до ч.1  ст.483  (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Орієнтовна вартість товарів – 1.6 мільйона гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська митниця

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-29 14:20:52