Львівський портал

На Львівщині запрацювали центри життєстійкості. Що це

Зі серпня на території Львівщини запрацювали 7 центрів життєстійкості, де можна отримати безкоштовну психологічну допомогу, долучитись до групи взаємопідтримки чи волонтерських ініціатив. Про це Львівському порталу повідомили у Мінсоцполітики.

Такі центри вже працюють у Дрогобицькій, Ралівській, Стрийській та Червоноградській громадах. Головний їхній профіль – безоплатна психосоціальна підтримка громадян.

У таких центрах можна проконсультуватися з психологом, відвідати групи взаємопідтримки, долучитися до волонтерських ініціатив своєї громади та розпочати навчання на тренінгах за міжнародними програмами.

Також у центрах життєстійкості проводять заняття й тренінги, де навчають самодопомозі та допомагають розвивати батьківські навички.

Адреси центрів життєстійкості у Львівській області:

  • м. Дрогобич, вул. Лесі Українки, 70
  • м. Золочів, вул. М. Шашкевича, 87
  • с. Оброшине, просп. Вольського, 9-Б
  • с. Підгір’я, вул. Причата, 15
  • с. Чуква, вул. Шкільна, 45
  • м. Стрий, вул. Коссака, 9
  • м. Червоноград, вул. Івасюка, 3.

Кожен такий заклад облаштований за принципами безбар’єрності, є кімнати для індивідуальних та групових занять, зона очікування, дитяча кімната, душова кімната тощо. Його може відвідати будь-який  мешканець громади.

Зазначимо, що такі центри життєстійкості є пілотним проєктом, який реалізовує Міністерство соціальної політики. Він є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.

У цих центрах хочуть допомогти кожній людині долати стрес, відновлюватися після кризових подій та попри усі виклики залишатися включеним в життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 13:15:17