Львівський портал

На Львівщині виставили на продаж найдавніше підприємство України

Дрогобицьку солеварню – найдавніше підприємство в Україні, яке володіє унікальною історією, включили до переліку підприємств, що підлягають приватизації.

За даними пресслужби підприємства, фонд держмайна України включив Дрогобицьку солеварню до переліку на приватизацію.

«Це може звучати тривожно, але насправді це шанс для розвитку! Час терміново вкласти кошти в реставрацію 9 памʼяток архітектури, які тут знаходяться, і повернути до життя цю важливу частину нашої історії», – йдеться у повідомленні.

У Дрогобицькій солеварні вірять, що приватизація допоможе реанімувати підприємство, бо сьогодні держава забирає 80% прибутку, що унеможливлює розвиток компанії.

«На жаль, підприємство не може самостійно відновлюватись, адже 80% від чистого прибутку сплачує в якості дивідендів, і на ньому не залишається практично жодних коштів для відбудови. Тому важливо знайти ефективні рішення для збереження нашої спадщини. Купівля підприємства приватним інвестором, чи передача в обласну чи міську комунальну власність, – це один з ефективних способів збереження та відновлення майна. У такому випадку весь дохід можна скеровувати на розвиток підприємства та залучити кошти зовні», – сподіваються у солеварні.

Керівництво підприємства переконане, що немає перепон, аби виробництво Дрогобицької солі продовжувалось. Вони також пропонують прописати відповідний пункт в умовах приватизації.

«Дрогобицька сіль – це не просто продукт, це частина нашої історії, яка почалася ще в 1390 році! Давайте разом популяризувати цей унікальний продукт, адже він заслуговує на визнання в усьому світі», – закликають у солеварні.

Директор Дрогобицької солеварні, Олег Петренко, вважає, що із приватизацією на солеварню очікує очікує етап процвітання.

«Завдяки людям, які працюють тут, та активним мешканцям Дрогобича, ми змогли зберегти наше «біле золото» і створити унікальний бренд Дрогобицької солі… Дрогобицька солеварня – це приклад того, як найстаріше постійнодіюче підприємство може не лише вистояти, а й процвітати, зберігаючи та відновлюючи нашу історичну спадщину», – повідомив Олег Петренко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині реанімують найстаріше підприємство Східної Європи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіш і новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-13 10:55:58