Львівський портал

На Львівщині викрили угруповання торгівців трофейною зброєю

Спецслужби викрили діяльність двох злочинних угруповань, що займалися незаконним продажем трофейного озброєння та боєприпасів у п’ятьох регіонах України, зокрема на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисники намагалися нелегально продати криміналітету бойові засоби ураження, які знаходили в деокупованих регіонах України.

Серед вилученого у фігурантів – арсенал російських автоматів Калашникова, бойових гранат та понад 50 тисяч набоїв різного калібру.

Так, на території Київщині, Львівщини, Рівного та Буковини затримали одразу дев’ятьох учасників банди. Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь з місць колишніх боєзіткнень.

Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї у підпільних майстернях, які облаштували в одному з гаражних кооперативів столиці.

Надалі зловмисники підшукували потенційних покупців засобів ураження через особисті зв’язки у кримінальних колах.

Для конспірації учасники угруповання відправляли «замовлення» поштою, а гроші за нього отримували на банківські картки, оформлені на підставних осіб.

У такий спосіб фігуранти намагалися продати партію автоматів та пістолетів з набоями до них. Але співробітники СБУ завчасно викрили «схему» та заблокували її на початковому етапі.

Крім того, у Львівській та Рівненській областях «на гарячому» затримали організатора і двох учасників ще одного угруповання, яке намагалося підпільно продати бойові гранати.

За даними слідства, фігуранти підшукували своїх клієнтів через власні «рекламні» оголошення у даркнеті.

У поліції Львівської області додали, що двоє членів угруповання із Львівщини – це мешканці Радехова – 54-річний чоловік, а також його 46-річна співмешканка.

Під час обшуку за місцями проживання затриманих додатково виявили:

  • 72 пістолети;
  • 20 автоматів;
  • 29 гранат різних типів із запалами;
  • майже 49 тисяч набоїв різних калібрів, які зберігались у спеціальних схронах;
  • банківські картки, картки мобільних операторів, гроші, ймовірно одержаних від незаконної діяльності у сумі понад 60 тисяч євро та 170 тисяч доларів;
  • інші речові докази.

Наразі всім затриманим повідомили про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує від семи років тюрми.

Після проведення процесуальних дій усю вилучену зброю та боєприпаси направлять на потреби ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: СБУ, Львівська обласна прокуратура, поліція Львівщини

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-23 10:43:24