Львівський портал

На Львівщині викрили організаторку схеми втечі ухилянтів за кордон

Правоохоронці припинили ще один канал переправляння ухилянтів за кордон, що діяв на Львівщині та в Тернополі. Про це повідомила пресслужба управління СБУ у Львівській області.

За даними відомства, організаторкою схеми виявились 53-річна мешканка Яворівщини, яка до своєї протиправної схеми залучила 45-річну тернополянку.

За 17 тисяч доларів США фігурантки обіцяли потенційному призовнику забезпечити коридор втечі до країн Євросоюзу.

«За 17 тисяч доларів США фігурантки обіцяли потенційному призовнику забезпечити коридор втечі до країн Євросоюзу. Задля реалізації «безпечної схеми» зловмисниці обіцяли повідомити ухилянту маршрут та деталі втечі після оплати частини коштів», – йдеться в повідомленні.

При цьому зловмисниці обіцяли повідомити ухилянту маршрут та деталі втечі після оплати частини коштів. Правоохоронці затримали організаторку «на гарячому» під час отримання першого траншу – 11 000 США.

Під час обшуків у помешканні учасниць злочину вилучили мобільні телефони з доказами протиправної діяльності, понад 500 тис. грн готівки (в гривневому еквіваленті) походження якої встановлюється, а також встановлено інформацію про те, що зловмисниці заробляли на ухилянтах вже тривалий час.

Обом фігуранткам вже повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі. Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-09 12:32:56