Львівський портал

На Львівщині створюватимуть гнізда для червонокнижних сов

На Львівщині створять нові гнізда для червонокнижних сов-сипух. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

«Метою згаданого проєкту на території Львівської області є приваблення сипухи на гніздування з прилеглих до України територій Польщі. Кількість польської популяції оцінюється у 2500 гніздуючих пар (2020 р.). У прилеглому до України Люблінському воєводстві гніздиться 150-200 пар. Молоді сипухи з Польщі ймовірно щороку залітають на прилеглу територію нашою країни, але не залишаються через відсутність сприятливих місць гніздування», – йдеться в повідомленні.

В Україні сипуха занесена до Червоної книги України (2009) і зустрічається зараз у Закарпатській та на півдні України – Одеській, Миколаївській і Запорізькій областях. Та ще століття назад ареал гніздування сови був набагато ширшим і включав західні та центральні області нашої держави.

У межах реалізації проєкту заплановані виїзди експертів-орнітологів у Яворівський, Львівський і Червоноградський райони вздовж кордону з Польщею для відбору потенційно привабливих місць для гніздування сипухи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-02 11:12:21