Львівський портал

На Львівщині прогнозують дощ і сильний вітер

В понеділок, 16 вересня, у Львові та області прогнозують дощі та пориви вітру до 15-20 м/с, у річках слід очікувати підйому рівня води. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському гідрометцентрі.

Температура повітря вночі максимум становитиме 15 градусів тепла, вдень коливатиметься у межах 15-20 градусів. Вночі та вранці падатиме сильний дощ. Вітер східний, 9-14 м/с, втім удень пориви сягатимуть до 15-20 м/с.

Таку погоду принесе тилова частина циклону над Балканами.

У зв’язку з цим мешканців Львівщини попереджають про підйом рівня води на 0,5-1,5 м, місцями навіть на 2 м, на річках басейну Дністра.

Загалом, кажуть синоптики, за добу на території Львівської області випало 6-15 мм опадів, місцями 17-29 мм. Проте найбільший показник зафіксували у Самборі в районі гідропоста на річці Дністер – тут випало 41 мм опадів за 12 годин.

Через дощі на річках басейнів Сяну та Дністра рівень води підвищився на 4-27 см, так триватиме й протягом наступної доби, проте за попередніми прогнозами минеться без негативних наслідків.

На річках басейну Західного Бугу та у верхів’ї басейну Стира за останню добу рівень води поступово піднявся на 2-13 см.

Нагадаємо, початок вересня на Львівщині видався аномально жарким, а вже з 10 вересня прийшла хмарна погода з дощем і похолоданням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-15 12:48:10