Львівський портал

На Львівщині підприємство відшкодувало 5,2 млн грн несплачених податків  

Підприємець зі Львівщини ухилився від сплати 5,2 млн грн податку. Через суд його зобов’язали повністю відшкодувати кошти, відтак бізнесмен може уникнути кримінальної відповідальності. Про це Львівському порталу повідомили у Бюро економічної безпеки України. 

В ході досудового розслідування встановлено, що керівник товариства, який займається оптовою торгівлею харчових добавок, без належного документального підтвердження відобразив у податковому обліку операції з придбання послуг.

Крім того, він безпідставно включив у податкову звітність витрати на амортизацію техніки, ремонт приміщень та оновлення обладнання, що не використовувалось у господарській діяльності. 

Відтак підприємство завищило свої витрати майже на 29 мільйонів гривень, що призвело до ухилення від сплати 5,2 мільйонів податку на прибуток.  

Оскільки керівник компанії відшкодував завдані держбюджету збитки, його хочуть звільнити від кримінальної відповідальності.

Прокурори скерували до суду клопотання про звільнення фігуранта від кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків). Остаточне рішення – за судом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-07 09:40:03