Львівський портал

На Львівщині оголосили високу пожежну небезпеку

Протягом трьох днів, з 9 по 11 квітня, у Львові та області зберігатиметься висока пожежна небезпека. Мешканців закликають дотримуватись правил безпеки і не розводити вогонь у полях та лісах. Про це Львівському порталу повідомили у ДСНС Львівщини.

Рівень пожежної небезпеки 9-11 квітня надзвичайники визначили як високий (IV клас). Це означає, що може стрімко збільшитись кількість загорань в екосистемах.

«У пожежонебезпечний період суха рослинність спалахує від найменшої іскри, а пожежа за лічені хвилини здатна поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху», –застерігають у ДСНС.

Саме через людську легковажність у таких умовах можуть виникати масштабні пожежі. Громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках.

На те, аби загасити значні пожежі в екосистемах, вогнеборцям потрібно багато часу та ресурсів. Тому мешканців Львівщини закликають робити все можливе, щоб не допустити виникнення займань. Дотримуйтеся правил безпеки, не розпалюйте багаття у лісах, полях та інших відкритих територіях. У жодному випадку не покидайте місце відпочинку, якщо не загасили вогнище!

Якщо ви помітили займання в лісах, лісосмугах та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101»!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-08 16:11:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин