Львівський портал

На Львівщині намагалися вивезти за кордон старовинну ікону

Львівські митники виявили старовинний образ Казанської Богородиці під час перевірки мікроавтобуса на кордоні з Польщею. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

За даними відомства, працівники львівської митниці під час огляду мікроавтобуса Mercedes Sprinter, який рухався з України до Польщі через пропускний пункт Шегині – Медика, виявили старовинний образ Казанської Богородиці.

«Ікона знаходилась в картонній коробці, на дні багажного відділення, серед сувенірної продукції. Для «конспірації» образ Божої Матері прикрили шматком паралону, а зверху – столовим набором з ножів та виделок», – зазначають митники.

Відповідно до висновку експертизи, виявлена «Казанська ікона Богородиці» є оригінальним твором живопису останньої чверті XIX століття і має історичну та культурну цінність.

Митники склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. А також про знахідку повідомили поліцейських.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-02 13:51:48