Львівський портал

На Львівщині місцевого підприємця підозрюють у контрабанді декоративного тину

Прокуратура взялася за 54-річного мешканця Самбірщини, який налагодив експорт ліщини і декоративного тину до Європи. Чоловік заробив на цьому 260 тисяч гривень, проте сировину скупляв незаконно. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Львівської обласної прокуратури.  

За даними слідства, місцевий підприємець уклав контракт з іноземною компанією та постачав їй декоративні вироби і хмиз ліщини. Лісоматеріали чоловік купував у місцевих жителів без будь-яких документів та зберігав незаконний товар на господарському складі.  

Для подальшої «легалізації» матеріалів підозрюваний використав неправдиві товарно-господарські накладні, зокрема про нібито закупівлю цих товарів у одного з лісогосподарських підприємств.  

«Після накопичення достатньої кількості лісоматеріалів для експорту, вони були поміщені у два вантажні транспортні засоби. Задокументовано, що один із них з лісопродукцією було переміщено через кордон, інший був затриманий правоохоронцями», – йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці встановили, що при здійсненні контрабанди на рахунок підприємця від іноземної компанії надійшло понад 260 тис грн, які чоловік легалізував шляхом переведенняя безготівки в готівку.  

Під час обшуків у підозрюваного вилучили та арештували вантажівку, лісоматеріали та деревообробне обладнання.  

Досудове розслідування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 08:14:07