Львівський портал

На Львівщині іноземець попався із коноплею у штанях

Службовий собака львівських прикордонників винюхав у штанях іноземця сховок із наркотиками. Найімовірніше це був гашиш. Про це Львівському порталу повідомили у 7 прикордонному Карпатському загоні.

59-річний громадянин Франції їхав в українську столицю потягом «Перемишль-Київ». Під час проходження контролю на Львівщині на нього відреагував службовий собака, натренований на пошук наркотичних речовин.

В ході перевірки у чоловіка виявили пакунок із 13 грамами невідомої речовини. Зі слів іноземця, це був гашиш – наркотичний продукт, виготовлений з коноплі.

Як розповів іноземець, заборонену речовину той віз для особистого вжитку. Щоб обманути нюх собаки, чоловік сховав пакунок під вату, на яку накапав екстракту лаванди, поверх усього цього наліпив пластир і приклеїв до тіла.

Про цей інцидент сповістили правоохоронців. Кримінальний кодекс України кваліфікує його як ст. 305 «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

Загалом у 2024 році на Львівщині службові собаки прикордонників допомогли виявити майже 13 кг наркотичних засобів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: прикордонники, митники

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-10 08:42:21