Львівський портал

На Львівщині двох депутатів міськради затримали на хабарі 30 тисяч доларів

СБУ ліквідувала корупційну схему та затримала двох депутатів міськради, які вимагали хабарі за вирішення «земельного питання» на Львівщині. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Фігурантів підозрюють в організації незаконної схеми надання дозвільних документів на довгострокову оренду землі під будівництво у місцевій ОТГ.

Мова йде про Голову комісії з питань земельних відносин та архітектури, а також його спільника – члена комісії з економічних питань, фінансів та бюджету органу місцевого самоврядування.

За 30 000 доларів США «депутати» гарантували пришвидшений механізм погодження документації, а також не створювати підприємцю штучних перешкод під час ведення господарської діяльності. Правоохоронці затримали їх «на гарячому» під час отримання першої частини хабара – 15 000 доларів США.

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави. Триває слідство для з’ясування усіх обставин та встановлення й інших учасників вказаної протиправної схеми.

423237059 789073516595777 7468971184977562969 n

Правоохоронці не розголошують більше подробиць справи. За даними ZAXID.NET, за підозрою в хабарництві затримали депутата від «Батьківщини», голову комісії з питань земельних відносин та архітектури Андрія Альфавіцького та депутата від партії ВАРТА Мар’яна Наугольника, який є представником комісії з економічних питань, фінансів та бюджету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-26 16:52:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин