Львівський портал

На Львівщині декомунізували понад 120 вулиць і площ

Нові назви вулиць обирали громади, ще частину запропонували члени робочої групи з питань декомунізації. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

На виконання закону про декомунізацію, Львівська ОВА своїм розпорядженням змінила назви ще 122 топоніми. Серед обраних громадами назв вулиць багато на честь сучасних українських героїв. Проте також вшанували визначних осіб національно-визвольної боротьби у 20 столітті, вояків УПА, духовенство переслідуваної більшовиками УГКЦ, визначні події новітньої української історії.

«Відповідно до вимог закону, ми завершили річну роботу з очищення публічного простору: на Львівщині більше не лишилося жодного памʼятника окупанту, а якщо десь ще є вулиці з ідеологічно ворожими назвами, ми просимо громади оперативно виправляти ситуацію. Як називається вулиця, де ми живемо, де ходить у школу наша дитина, – дуже важливо. Все, що оточує нас змалечку, визначає нашу свідомість. Ми любимо те, серед чого дорослішаємо і усвідомлюємо себе. Тому українські діти мають змалку знати українських героїв і справжню історію своєї батьківщини», – зазначає голова робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА Андрій Годик.

Більшість нових назв вулиць обрали самі громади, частину запропонували члени робочої групи з питань декомунізації, яка діє при Львівській ОВА.

Переглянути список усіх оновлених топонімів на Львівщині можна за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-01 17:41:11