Україна і світ

На Луганщині ймовірніше просування ЗСУ, ніж позиційна війна – військовий експерт

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що в Луганській області ймовірніше просування підрозділів ЗСУ, ніж позиційна війна.

– Вихід до адміністративної межі Харківської та Луганської області дозволяє ЗСУ взяти під вогневий контроль дуже важливу логістичну артерію, яка йде з Росії. Це через Троїцьке, Сватове, а звідти на Кремінну, Рубіжне, Сєвєродонецьк. Це така ж важлива логістична артерія, як була в Харківській області, – Вовчанськ, Великий Бурлук, Куп`янськ, Ізюм, – розповів Коваленко в ефірі Єдиних новин.

Також він зазначив, що “коли ЗСУ взяли під вогневий контроль логістичну артерію, а потім перерізали її, то вся оборона РФ на Харківщині почала руйнуватися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, окупанти, як концентрувались в районі Ізюму, так само зараз накопичують сили та засоби поблизу Сєвєродонецька та Лисичанська.

– Коли вони втратять постачання через логістичну артерію, вони втратять і можливість вести будь-які оборонні дії, та дуже швидко їхня оборона в Луганській області буде каскадно руйнуватись. Саме тому, я вважаю, що позиційної війни на досить тривалий час ми не побачимо, ми зможемо бачити лише просування ЗСУ, – наголосив експерт.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 20:18:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин