Україна і світ

На Лимансько-Куп’янському напрямку ЗСУ знищили новітню російську станцію РЕБ «Стриж»

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗС України полковник Сергій Череватий. 

— Сьогодні у росіян є декілька напрямків удару, і один з них упродовж декількох наступних тижнів — це Лимансько-Куп’янський напрям, — зазначив офіцер. — Особливо потужних ударів ворог там завдає з артилерії. І лише за цю добу окупанти 301 раз завдавали удари різними типами артилерії по цьому напрямку. Там же ворог діє більш класичними підрозділами російської армії, котрі, звичайно, доукомплектовані мобілізованими. Тактика їхня є досить класична, тому і втрат у них набагато менше — лише 37 за цю добу було вбито та 100 поранено. Проте зазначу, що противник там більше застосовує броньовану техніку, яку, відповідно, ЗСУ теж знищують. Так українська армія впродовж доби там ліквідувала БТР-80, БМД, самохідний міномет «Тюльпан», чотири 120-мм міномети і одну з новітніх розробок росії — станцію РЕБ  «Стриж», а також один польовий склад боєприпасів. 

Сергій Череватий також додав, що інтенсивність ворожих атак змінюється в силу погодних умов, великих втрат росіян та перегрупувань військ, проте, якщо говорити глобально — Бахмут для окупантів залишається у пріоритеті. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Місто вже, крім військової цілі, має ще й символічне значення, бо такого приниження, як Бахмут, я не пам’ятаю, коли зазнавала російська чи навіть радянська армія. Адже за 9 місяців не взяти районний центр для армії, яка позиціювала себе «второй армієй міра» і яка в рекламних слоганах твердила, що «граніци расії нє заканчіваютса нігдє» — це ганьба. росіяни сильно недооцінили Збройні Сили України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-30 11:31:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин