Львівський портал

На кордоні з Польщею затримали контрабанду кави і сиру

На кордоні з Польщею викрили контрабандистів, які хотіли потайки ввезти в Україну 0,5 тонни сиру і 120 кг кави. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Так, у пункт пропуску «Краківець – Корчова» прибули мікроавтобуси Opel Movano та Renault Traffic. Для проходження контролю обидва водії вибрали смугу руху «зелений коридор», чим засвідчили, що не везуть товарів, які підлягають розмитненню.

Одна під час огляду в автівках виявили 0,5 тонни сиру Gouda польського виробника. Його вартість оцінили у 160 тисяч грн.

Перед цим у пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» викрили кавового контрабандиста. 37-річний тернополянин намагався незаконно ввезти на своєму мікроавтобусі 240 пачок кави Carousel, виробленої у Нідерландах. Загальна вага напою становила 120 кг, а вартість – 190 тисяч грн.

За цими фактами складені протоколи за ч.3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами).

Санкція статті передбачає штраф розміром 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією контрабандних товарів або без такої. Крапку в цих історіях поставить суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська митниця

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-15 11:26:30