Львівський портал

На кордоні з Польщею спіймали чоловіка з колекцією стародруків

На Львівщині, через пункт пропуску «Смільниця – Кросценко», зі сторони Польщі, чоловік спробував незаконно ввезти в Україну 39 старих книг, які були видані близько 100 років тому в Німеччині. Про це Львівському порталу  повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ.

Випадок трапився у вівторок, 11 вересня, на кордоні з Польщею – у пункті пропуску «Смільниця. Прикордонники з митниками виявили спробу ввезення у незаконний спосіб 39 стародруків, виданих у Німецькій державі часів Ваймарської Республіки.

«Зі слів водія транспортного засобу, в якому виявили видання 20-30 років минулого століття, книжки є передачею, яку він забрав у Німеччині та мав віддати в Києві. Знахідки працівники митниці вилучили та склали протокол про порушення митних правил», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 вересня митники на Львівщині митники викрили 49-річну жінку, яка хотіла вивезти з України дві ікони “Господа Вседержителя”, які можуть мати історичну цінність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-12 09:46:54