Україна і світ

На карту поставлені спільні цінності: глава МВФ про те, чому війна в Україні має глобальний характер

Війну в Україні не можна розглядати як регіональний конфлікт, адже за своїм впливом вона належить до глобального.

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

Вона брала участь у сесії, присвяченій перспективам світової економіки, яка традиційно закриває ділову програму форуму в Давосі.

Коли модератор закінчував сесію, Георгієва попросила слово, щоб прокоментувати виступ міністра економіки та фінансів Франції Брюно ле Мера. Очільник французького відомства зокрема заявив, що “конфлікт в Україні – глобальний, оскільки на карту поставлено спільні цінності”.

Глава МВФ погодилася з оцінкою війни як глобального конфлікту. Вона зазначила, що війна знищила “дивіденди світу”. Вона додала, що через це держави змінюють свою інвестиційну політику, перекидаючи кошти у військовий сектор.

За словами Георгієвої, загострюються також такі глобальні проблеми, як бідність та голод. Те, що відбувається, Георгієва назвала “війною проти світового економічного процвітання”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, на цьогорічний Всесвітній економічний форум у Давосі не були запрошені російські мільярдери. Їх назвали небажаними гостями зібрань світової бізнес-еліти через розв’язану Росією повномасштабну війну проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 18:12:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин