Україна і світ

На даний момент Сили оборони поступово просуваються в декількох напрямках – Ганна Маляр

Про це заступник Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла під час телемарафону «Єдині новини».

– З приводу цього можна говорити про Харківську та Луганську області, а також стосовно півдня України. Ми всі разом радіємо звільненню великої частини Південного регіону. Якщо говорити про цифри, то за листопад на Півдні звільнено близько 5000 тис. км² і близько двохсот населених пунктів. Якщо рахувати за всю осінь, то цифра буде трохи більша, – зазначила Ганна Маляр.

– Але ми повинні розуміти, що попри нашу величезну радість з приводу звільнення Херсону, яке ми спостерігали останні декілька днів, війна триває, – сказала Ганна Маляр. – Попри те, що певні території ми звільняємо, потрібно розуміти, що ворог все одно не зупиняється. Ті сили, які він перемістив з нашої південної території, будуть використовуватись в подальшому для досягнення його цілей.

На Донеччині, де ворог зараз концентрує свої основні зусилля, де епіцентр протистояння, де щодня проводяться десятки атак і інтенсивність їх збільшується, наші оборонці впевнено тримають позиції. Ворог не просувається навіть на сантиметр. Ціна цього дуже висока.

Водночас заступник Міністра оборони України підкреслила, що вся лінія фронту – і Південь, і Схід – це по суті єдиний організм. Те, що на Сході вдається стримувати велику кількість ворожих сил, дає можливість відпрацьовувати операції й на Півдні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Стосовно Півночі – з одного боку, активних бойових дій там немає, але з іншого ми бачимо переміщення російської техніки і особового складу на території білорусі, і, власне, ми готові до активної оборони, – наголосила Ганна Маляр. – Ми розглядаємо всі можливі сценарії, стежимо за обстановкою, бачимо це і фіксуємо.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-15 21:34:59