Львівський портал

На Червоноградщині під час спалювання сухостою загинув чоловік

У вівторок, 30 липня, під час ліквідації пожежі сухої трави у Червоноградському районі рятувальники виявили тіло загиблого 61-річного чоловіка. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні ДСНС.

За даними відомства, 30 липня, близько о 21:34 надзвичайники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території у м. Великі Мости Червоноградського району.

Під час ліквідації пожежі на площі 1000 квадратних метрів рятувальники виявили тіло 61-річного чоловіка. Пожежу локалізували о 22:21 та повністю загасили о 22:32.

Причини та обставини події з’ясовують правоохоронці.

За минулу добу на Львівщині вогнеборці ліквідували 10 пожеж сухої трави, чагарників та стерні у Львівському, Стрийському та Червоноградському районах.

«До ліквідації займання було залучено 42 рятувальники та 12 одиниць спецтехніки. Вогонь знищив понад 5000 кв.м ґрунту та всього живого, залишивши за собою лише попіл», – йдеться у повідомленні.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян припинити випалювати сухостій. Підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу:

  • для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн;
  • для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн.

Водночас у воєнний час спалювання сухостою можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-31 09:41:59