Україна і світ

На бойовому чергуванні в Чорному морі три ворожі ракетоносії — Гуменюк

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

– Ми ретельно відстежуємо обстановку в районі Чорного моря,  вона постійно змінюється. Зокрема, сьогодні вранці ворог збільшив корабельне угруповання на одну одиницю. Вони додали ще один підводний ракетоносій, і таких носіїв стало 4. Пізніше, корабельних угруповань стало знову 3. Припускаємо, що це могла бути зміна бойового чергування.

Наталія Гуменюк повідомила, що нині загальні кількість кораблів і катерів у Чорному морі складає 13 одиниць, в Азовському ж морі – одна одиниця.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Якщо говорити про кількість ракет, типу «Калібр», то їх 24  – це може свідчити як про підготовку до ракетних атак, так і про демонстрацію сили. Однак аналіз активності ворожої авіації за вчорашню добу, коли всю територію України вкривали сигнали повітряної тривоги, може, свідчити про те, що таки відбувається знову злагодження дій авіації і корабельного угруповання в якості підготовки до масованої ракетної атаки, – повідомила Наталія Гуменюк.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-01 07:50:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин