Україна і світ

На Бахмутському напрямку ворог зосередив головні зусилля — Сергій Череватий

Східний фронт і надалі залишається епіцентром російсько-української війни. Зокрема, на Бахмутському напрямку зосереджені головні зусилля ворога. Про це в телемарафоні «Єдині новини» сьогодні розповів речник Східного угруповання військ Збройних Сил України Сергій Череватий.

— Лише за цю добу ворог 223 рази обстріляв позиції українських військ і цивільну інфраструктуру, відбулося 27 боєзіткнень, 144 окупанти знищено і майже 200 поранено. Незважаючи на таку скажену ворожу навалу, наші воїни масово проявляють героїзм, взаємопідтримку і не дають росіянам прорвати фронт, — повідомив Сергій Череватий.

Він наголосив, що для перемоги нам, насамперед, потрібна далекобійна високоточна артилерія, а також бронетехніка та авіація.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Всі попередні наші перемоги відбувалися не тільки завдяки технічній допомозі Заходу, а й здебільшого нашою кмітливістю й вправністю. Якщо ми отримаємо суттєву допомогу, в тій же авіації, то результативність підвищиться, адже ми зараз воюємо старим радянським авіапарком. Ми отримуємо допомогу й у засобах дальнього ураження, наприклад M142 HIMARS та M270 MLRS. Навіть за малої їхньої кількості наскільки ми вправно їх застосовуємо, тому чим більше буде такої техніки, тим це пришвидшить нашу перемогу, — повідомив Сергій Череватий.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-29 17:19:43