Україна і світ

На Бахмутському напрямку складно, але ми тримаємось – Зеленський

Найскладніша та найгарячіша ситуація на сьогодні – на Бахмутському та Вугледарському напрямках. Однак українські захисники продовжують триматися і завдавати максимальних втрат ворогу. 

Про це під час пресконференції у Києві 15 лютого заявив президент України Володимир Зеленський.

– Найскладніше із усіх ситуацій, які є на території нашої держави, найскладніше і найгарячіше – саме в тому (Бахмутському, – Ред.) напрямку. Я б туди ще додав Вугледарський напрямок також, – сказав Зеленський.

Зараз дивляться

За його словами, на сході України загалом непросто, але Бахмут не дарма називають фортецею. 

– На жаль, фортеця жива, жива, маю на увазі, із живих людей, така жива стіна. Така дороговартісна ця війна для історії нашої держави. Але, з усім тим, люди міцні, захищаються міцно, стоять, розуміють, що вони фортеця для того, щоб Україна готувалась до деокупації всіх територій. Вони стоять міцно, виконують своє завдання і знищують, напевно, це найголовніше сьогодні – знищують максимум ворога, – додав президент.

Очільник Української держави підкреслив, що знаходиться на постійному зв’язку з усіма командувачами, яким “складно, але вони тримаються”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року до 15 лютого 2023 року сили оборони України ліквідували близько 139 тисяч 770 російських військових.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-15 20:48:02