Україна і світ

МЗС – Орбану: економіку ЄС вбивають не санкції, а війна РФ

Міністерство закордонних справ України прокоментувало критику санкцій проти Росії, яку висловив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Так, речник МЗС Олег Ніколенко написав у себе у Facebook, що санкції були введені у відповідь повномасштабну війну, яку РФ розв’язала проти України.

Він нагадав, що російська агресія забрала десятки тисяч життів українців та залишила у руїнах сотні тисяч об’єктів критичної інфраструктури нашої країни, змушуючи мільйони людей залишити свої будинки.

– Санкції допомагають притягнути державу-агресора до відповідальності за її злочини, а також послабити її здатність до подальшого ведення війни. Вбивають європейську економіку не санкції, а гібридна війна Росії, – наголосив Ніколенко.

Він закликав прем’єра Угорщини говорити не про відміну санкцій під час вбивства армією РФ українських дітей у Вінниці, Миколаєві, Харкові та інших містах, а навпаки – про нарощування ефективних кроків для стримування агресивної політики Росії.

– Важливо дивитися правді у вічі: за початок і продовження війни несе відповідальність виключно Росія. І лише змусивши її до миру завдяки спільним зусиллям та єдності можна гарантувати, що і Україна, і Угорщина, і Європа загалом повернуться до нормального життя, – сказав речник.

У цьому контексті він закликав партнерів до якнайшвидшого прийняття сьомого пакету санкцій ЄС проти Росії, усунення лазівок для обходу санкційного режиму, а також подальшого нарощування обсягів постачання важкого озброєння для української армії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що Орбан раніше заявив, що санкції щодо Москви нібито можуть зруйнувати європейську економіку, якщо їх не переглянути чи скасувати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 21:10:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин