Україна і світ

МЗС Нідерландів викликало посла РФ через реакцію Москви на вирок у справі MH17

Міністерство закордонних справ Нідерландів викликало російського посла, вимагаючи пояснень через реакцію Москви на вирок суду в Гаазі у справі про збиття пасажирського літака Boeing 777 рейсу MH17, точніше небажання його визнати.

– Нідерланди викликають російського посла. Він повинен надати пояснення про заяви Москви, що судовий процес у справі MH17 “не був неупередженим”, – йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстри зазначає, що відповідна реакція “абсолютно підлягає осуду, і перевернула світ з ніг на голову”.

У МЗС Росії після оголошення вироку суду в Гаазі заявили, що висловлюють жаль, що суд начебто “знехтував принципами неупередженості у справі MH17”.

У Російській Федерації вважають, що рішення начебто є політично вмотивованим, тому країна-агресор відмовляється видавати громадян, засуджених заочно.

Трьох росіян, серед яких Гіркін, Дубинський і Харченко, визнали винними у справі про збиття пасажирського літака рейсу MH17 та вбивстві 298 людей біля Донецька. Суд засудив їх до довічного тюремного ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Het Parool

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-18 20:20:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин