Україна і світ

МВС відкрило 43 кримінальних провадження за фактами сексуальних злочинів з на окупованих територіях

Катерина Павліченко. Фото: Назар Волошин / АрміяInfom

Про це повідомила під час онлайн-брифінгу у Military Media Center за темою: «Документування сексуальних злочинів на деокупованих територіях» заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

– Хочу наголосити, що це 43 кримінальних провадження, але в одному з таких проваджень, і в деяких дійсно є, кілька фактів, кілька епізодів, декілька постраждалих або навіть декілька злочинців, – зазначила вона.

Такі злочини, спрямовані проти статевої свободи або статевої недоторканості, вчинялися з перших днів війни. Зі слів заступниці міністра МВС, повідомлення про такі злочини надходять до поліції за номером 102, від правозахисників, активістів, почали з’являтися в ЗМІ. Поліція ретельно перевіряє всю таку інформацію, і якщо є бодай якась зачіпка, яка могла б стати предметом розслідувань і з’ясування фактів вчинення такого злочину – розпочинається досудове розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пані Павліченко зауважила, що виявити такі злочини не легко, бо вони латентні, постраждалі не завжди готові про це говорити. Якщо ви постраждали або маєте інформацію про сексуальні злочини, вчинені окупантами, то можете звернутися до відповідних органів, зіскакувавши QR-код, і отримати всю необхідну інформацію чи допомогу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-27 11:06:30