Україна і світ

Мріяли створити новий світовий порядок: плани РФ та Китаю летять шкереберть через невдачі у війні в Україні

Після вторгнення Росії в Україну та низки невдач на фронті лідер Китаю Сі Цзіньпін та президент Росії Володимир Путін уже не так стурбовані створенням нового світового порядку.

– Через три тижні після зустрічі Сі в Пекіні і лише за кілька днів після закінчення зимових Олімпійських ігор Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Він очікував на швидку перемогу, але через сім місяців Росія далека від перемоги. Її сили виснажені, деморалізовані та тікають із територій, які вони окупували протягом кількох місяців, – йдеться у повідомленні СNN.

Зазначається, що востаннє, під час зустрічі лідера Китаю Сі Цзіньпіня та президента Росії Володимира Путіна, вони урочисто заявили про настання “нової ери” у міжнародних відносинах.

Вони поділилися своїм баченням нового світового порядку: він краще відповідатиме інтересам їхніх країн і більше не домінуватиме над Заходом.

У спільній заяві з 5000 слів два лідери заявили про “безмежну дружбу” і виклали свої спільні претензії до США та їхніх союзників.

– Світ переживає важливі зміни, – йдеться у їхній спільній заяві, в якій зазначається “трансформація архітектури глобального управління та світового порядку”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак плани Росії та Китаю зараз далекі від реалізації. Китай переживає, оскільки безпосередньо зацікавлений у результаті війни, адже переможена Росія посилить Захід і стане менш корисним та надійним активом у протистоянні великих держав Китаю із США. Ослаблена РФ також може менше відволікати США, що дозволить Вашингтону більше зосередитись на Пекіні.

– У Сі є тонка грань, якою треба йти. Якщо він надто сильно покладеться на допомогу Росії, він ризикує піддати Китай західним санкціям і дипломатичному удару у відповідь, що завдасть шкоди його власним інтересам. Зворотна реакція також настане в непростий час для Сі, якому залишилося лише кілька тижнів до того, щоб балотуватися на третій термін на 20-му з’їзді партії, який порушує норми, – пише видання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-15 18:09:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин