Україна і світ

Можуть використати застарілі Т-72 або Т-62: Мусієнко про вичерпування запасів на складах РФ

У Росії вичерпуються запаси сучасних та модернізованих танків, тому, ймовірно, солдати, залучені до війни в Україні під час нової хвилі мобілізації, використовуватимуть застарілі Т-72 або Т-62.

Про це заявив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. За його словами, останнім часом у російській армії спостерігаються значні проблеми з озброєнням.


– Якість цієї армії – це цікавий аспект, тому що, крім того, що є велика кількість людей, які вже забули свій бойовий досвід, а ще є інформація, що погано з озброєнням, яке потрібно надати цим військовослужбовцям. Вже не дуже ситуація з танками, тобто сучасні запаси танків у Росії, зокрема, модернізованих, вони вичерпуються.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мусієнко зазначив, що найімовірніше Росія озброюватиме солдат радянськими Т-72 або Т-62, які поки залишаються на складах, однак і ці танки можуть потребувати значного ремонту або бути непридатними для використання.

– Всі сучасні або модернізовані танки переважно застосовувалися з дати повномасштабного агресивного вторгнення 24 лютого і зараз, тобто вони вичерпуються. Найімовірніше озброюватимуться застарілими Т-72, або навіть Т-62, які ще залишилися на складах. До того ж та зброя, яка знімається зі складів зберігання, у великій кількості є такою, що потребує серйозного ремонту або непридатною для використання. І це теж впливає, – переконаний Мусієнко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 21:18:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин