Україна і світ

Можуть працювати з ЗСУ: Гуменюк розповіла, що робити українцям, які примусово отримали паспорти РФ

Українці, які примусово отримали російські паспорти, можуть співпрацювати зі Збройними силами України.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що після проведення Росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях для цивілізованого світу нічого не змінилось.

– Нічого не змінилось навіть для тих, хто примусово паспортизовані, і зараз проходять процедуру насильницької мобілізації під примусом окупаційних військ, оскільки відбуваються подворові обходи для виявлення людей, які отримали ці червоні книжечки. Ми розуміємо, що багато людей погодились на це через загрозу життю, – сказала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Гуменюк, ситуація щодо примусової паспортизації вирішуватиметься пізніше. Наразі Україна проводить інформаційну компанію на тимчасово окупованих територіях.

– Вони (окупанти -Ред.) збирають цих людей, примусово мобілізують, і навіть тих, хто мобілізаційного віку, але не отримував паспорт РФ, вивозять для такої “мотиваційно-переконливої роботи”, як вони це називають, для того, щоб переконати людей вступити до війська. Але ми працювали з такими людьми і вони розуміють, що для збереження життя вони можуть погоджуватись на мобілізацію, вступати до війська, а працювати з нами, – розповіла Гуменюк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-02 14:43:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин