Україна і світ

Можуть бути прикріплені до різних видів зброї: Україна отримає від США комплекти “розумних бомб” – WP

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення Україні передового електронного обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на “розумні бомби”. Це допоможе ЗСУ з високим ступенем точності вражати позиції російських окупантів.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на високопоставлених американських чиновників, ознайомлених з питанням.

Комплекти включають пристрої глобального позиціонування. Вони можуть бути прикріплені болтами до різних видів зброї для перетворення їх на “спільний боєприпас прямої атаки” або JDAM, – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що американські військові раніше використовували цю технологію для авіаційних бомб вагою до 900 кг.

Джерела видання не змогли зазначили, чи будуть українські сили використовувати комплекти на літаках чи наземних озброєннях, або які конкретні системи в українському арсеналі будуть кандидатами на таке посилення.

Повітряні сили ЗСУ в основному користуються застарілими радянськими МіГами, і Пентагон шукав способи їхньої модернізації, щоб не постачати новіші західні літаки, які вимагали б від пілотів і персоналу з обслуговування нового складного навчання.

WP додає, що постачання JDAM стане ще одним важливим кроком Вашингтона, щоб допомогти Україні відбити російську агресію, надавши новий спосіб націлювання на російські підрозділи й штаби.

За словами українських і американських офіційних осіб, з червня Україна значною мірою покладалася на високомобільну артилерійську ракетну систему американського виробництва, або HIMARS, ще одну високоточну систему, що призвело до значних втрат серед загарбників і порушення їхніх ліній постачання.

Раніше стало відомо, що Пентагон може передати Україні ракетну систему Patriot. Це дозволить забезпечити Україну найсучаснішою зброєю протиповітряної оборони, яке є в арсеналі американців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами офіційних осіб, президент США Джо Байден ще не схвалив цей крок, але може зробити це найближчим часом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-15 13:01:27