Україна і світ

Може бути пасткою: ОК Південь про переміщення окупантів із Каховки

Відведення частини російських військ із Каховки та Нової Каховки (Херсонська область) може бути пасткою. Збройні сили України уважно стежать за цією ситуацією.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк.

Вона нагадала, що окупанти використовували подібну тактику і під час звільнення українськими військовими правого берега Дніпра.

– Під час контрнаступу на правобережжі вони також використовували подібну тактику і довготривалий час намагалися всіма силами натякати, що залишають позиції, нібито запрошуючи просування наших військ.

Але все ж таки згадаймо про особливості гібридної війни. І такі показові ходи як правило можуть містити певні пастки. Тому ми ретельно перевіряємо цю інформацію, але розуміємо, що напрямок їх (військ РФ, – Ред.) руху був проголошений ще на острові Зміїний, – наголосила Гуменюк.

Коментуючи інформацію, що українські військові вже присуьтні на лівому березі Дніпра на Херсонщині, вона повідомила, що “відбувається бойова робота”. Проте про деталі, коли настане час, повідомить Генеральний штаб ЗСУ.

– Наші плани реалізуються. Те, що ми говорили, що не збираємося зупинятися, підтверджується, – зазначила Гуменюк.

Вона закликала дати можливість військовим закріпити результат, і тільки потім це обговорювати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні зранку Генеральний штаб ЗСУ поінформував, що російські окупанти проводять передислокацію окремих підрозділів та відводять частину військ із Каховки та Нової Каховки. А серед місцевих жителів вони поширюють інформацію, що залишать Каховку до кінця 2022 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-17 16:47:40