Львівський портал

Монах зі Львівщини зібрав 10 млн грн на потреби ЗСУ

Ієромонах студійського уставу з Унівської лаври Макарій Дутка зібрав вже 10 мільйонів гривень на допомогу ЗСУ. Останній десятий мільйон вдалося зібрати за рекордних шість днів. Про це пише Релігійно-інформаційна служба України. 

Отець Макарій зазначив, що коли розпочинав новий мільйон збору для ЗСУ, то дуже хвилювався, адже його охоплювали сумніви про те, чи справиться він. 

«І, звісно, тоді я молився. І ще раз переконуюся, що «сила Божа звершується у людській немочі». Завжди Господь подає якісь ідеї як завершити черговий мільйон або посилає людей, які приносять суттєві, великі донати», – ділиться отець.  

За його словами, у цьому десятому мільйоні знову результат зробили парафії з ревними душпастирями. 

«Хотів би виокремити нашу українську громаду з Праги, храм святого Стефана, у якому душпастирює отець Іван Барбуляк, який організував збірку і передав мені понад 110 тисяч гривень. Рівно ж увесь Сколівський деканат на чолі з отцем-деканом Віктором Коцемірою зібрали для мене 80 тисяч гривень. Долучилися парафії зі Стрийщини, пожертви з УКУ. З приватних осіб мене солідно підтримали родина з Перемишлян Люби і Михайла Колосовських, які задонатили 130 тисяч гривень» – зазначив він.

Отця Макарія підтримують його співбрати, мешканці рідного села Доброгостів. Також за словами священнослужителя, велику погоду у зборі зробив фільм про нього на «Голос Америки», який переглянули понад 300 тисяч людей. 

«У той період, коли він (фільм, – ред.) бігав по інтернету, донатів прийшло близько 300 тисяч гривень», – розповідає монах. 

На збір десятого мільйона пішло всього лише шість днів. До того отець зібрав попередній дев’ятий мільйон за дев’ять днів. Священнослужитель зазначає, що цей мільйон призначений для лікування і протезування двох воїнів, які є у військовому госпіталі Super Humans. 

Одночасно, він розпочав збірку наступного, одинадцятого мільйона. Долучитися може кожен за посиланням: 

  • Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/6o548eEajf 
  • Картка Приватбанку: 5457 0822 7079 2125 (Ярослав Мельник) 

Детальніше про діяльність отця Макарія 

Ієромонах Студійського уставу, донедавна також намісник Унівської Свято-Успенської лаври Макарій (Дутка), активно займається спортом і є багаторазовим чемпіоном України з паверліфтингу у різних номінаціях. Свого часу він закликав друзів, які його вітали з перемогами, жертвувати на ЗСУ.  

У лютому 2024 року він зібрав 100 тис. гривень для 24-ї окремої механізованої бригади, де служить його товариш військовим капеланом. 

Після своєї чергової спортивної перемоги у квітні цього року він оголосив збір на пів мільйона гривень, а зібрав понад мільйон. На початку червня 2024 року він почав збирати четвертий мільйон, а 21 червня цього ж року розпочав збір п’ятого.  

До липня отцю Макарію вдалось зібрати вже сім мільйонів. А на початку серпня вже на його рахунку було вісім і розпочато дев’ятий збір мільйона. 

За його словами, значна частина з цих коштів йде на FPV-дрони для 24-ї ОМБр імені короля Данила, але також на інші нагальні потреби, зокрема, на лікування і протезування воїнів. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-21 13:18:53