Україна і світ

Молдова залишилась без світла через ракетні удари по Україні

Після російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України у Молдові відбуваються масові відключення електрики.

Про це 23 листопада повідомив віцепрем’єр Молдови Андрій Спину. Він заявив, що у кількох районах країни сталися перебої з електроенергією на тлі масованих російських атак по енергосистемі України.

– Шановні громадяни, сьогодні ми маємо повторення ситуації з 15 листопада. Після бомбардування Росією енергосистеми України в останню годину у нас відбуваються масові відключення електроенергії по всій країні, — заявив віцепремʼєр.

Також він додав, що компанія Moldelectrica працює над відновленням підключення до електрики та обіцяв невдовзі повідомити додаткову інформацію.

Крім того, Спину додав, що Росія залишила Молдову в безодні.

– Ми не можемо довіряти режиму, який залишає нас в темряві і холоді, який навмисно вбиває людей з простого бажання залишати інші народи в бідності і приниженні, – заявила Санду.

Нагадуємо, що 23 листопада 2022 року РФ здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Внаслідок ракетних влучань у більшості міст почались перебої зі світлом та водопостачанням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Києві та Київщині було кілька вибухів. За словами мера Кличка, влучання по об’єкту інфраструктури. У лівобережних районах столиці перебої з водопостачанням та електроенергією. Також вибухи чули у Вінниці, Києві, на Львівщині, в Кременчуці, на Дніпропетровщині.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-23 18:03:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин