Україна і світ

Молдова ухвалила Декларацію про засудження дій РФ

Молдовський парламент ухвалив Декларацію, яка засуджує політику геноциду Росії проти України, яка здійснюється шляхом примусового переміщення та депортації українських дітей на тимчасово окупованих територіях України і на території РФ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка є одним з авторів відповідного звернення до молдовських колег-законодавців.

Декларація про геноцид РФ проти України

Під час голосування голоси за віддали 60 депутатів парламенту з 79, які були присутні. Тих, хто виступив би проти, не було.

Зараз дивляться

Відповідно, парламент Молдови приєднався до Парламентської асамблеї Ради Європи, Європарламенту, Конгресу США, парламентів Канади, Польщі, країн Балтії, Чехії, Словаччини, Франції, Ісландії та інших країн, які ухвалили відповідні резолюції.

– Цією резолюцією парламент Республіки Молдова заявляє, що заперечення існування української нації, а також вся нелюдська політика, що проводиться Російською Федерацією щодо дітей України, підпадає під визначення геноциду відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, — написала віцеспікерка парламенту Молдови Дойна Герман.

Кондратюк наголосив, що рішення парламенту Молдови є ще одним “практичним результатом української парламентської дипломатії”.

Нагадаємо, 28 травня комітет культури Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) визнав стирання української культурної ідентичності інструментом війни Росії проти України та елементом політики геноциду, спрямованої на знищення української нації.

Фото: Олена Кондратюк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 23:36:48