Україна і світ

Молдова покладає на Росію провину за прольоти будь-яких ракет через країну

Незалежно від результатів розслідування щодо падіння ракети недалеко від Бричана в Молдові, вина за інцидент лежатиме на Росії.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Ігор Гросу, повідомляє NewsMaker.

За його словами, нагадав, що саме Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

– Незалежно від того, яким буде висновок (експертів, які працюють з уламками ракет, – Ред.), будь-які ракети, польоти через Молдову – це все провина Російської Федерації, яка розв’язала жахливу війну, катаклізм у Європі в XXI столітті, – сказав він.

Глава парламенту Молдови наголосив, що розслідування покаже, чи була ракета в арсеналі Росії або в системі ППО України, однак “це мало що змінить”.

– Важливо, що 24 лютого Росія почала військове вторгнення в незалежну державу і розтоптала все міжнародне право. Крапка. Решту скаже прокуратура: що прилетіло, звідки прилетіло, – сказав Гросу.

Спікер також додав, що зараз інженери і прокурори вивчають уламки ракети, що впала біля Бричан, а після завершення розслідування МЗС Молдови, ймовірно, знову викличе посла Росії для консультацій.

Нагадаємо, після атаки РФ по енергетичних об’єктах України 5 грудня на території прикордонного міста Бричани, що в Молдові, впала ракета. Влада Молдови не уточнювала, чия саме це ракета.

Перед цим, 15 листопада, під час чергового шквалу ракет РФ по інфраструктурі України, на території села Пшеводув, що в Люблінському воєводстві Польщі, також упала ракета, забравши життя двох людей.

Тоді президент Польщі Анджей Дуда заявив, що незалежно від того, чи є ракета з української ППО, чи була запущена росіянам, в інциденті винен Кремль, а Україна має право захищатися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 00:30:55