Україна і світ

Могли бути диверсії: в Запоріжжі СБУ виявила схрон з тротилом та гранатами

Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію в Запоріжжі, під час якої затримали торгівця зброєю, а також виявили схрон із вибухівкою та гранатами.

Як поінформували в пресслужбі СБУ, затриманий зловмисник хотів нелегально збути партію вибухових речовин (зокрема тротилу). Бойові засоби ураження він зберігав у місті, за місцем свого проживання.

Клієнтів торговець зброєю шукав через власні зв’язки, зокрема в кримінальних колах. Під час затримання у нього була виявлена партія тротилу.

Зловмиснику готуються повідомити про підозру та обрати запобіжний захід у вигляді арешту.

Під час подальших слідчо-оперативних дій був виявлений схрон зі зброєю, вибухівкою та боєприпасами, обладнаний на околицях Запоріжжя, у покинутій господарській будівлі.

– Серед вилученого – понад 5 кг тротилу і пластиду, а також реактивна протитанкова граната РПГ-22. За попередніми даними, тайник міг бути облаштований для вчинення диверсій на території регіону, – наголосили в СБУ.

Могли бути диверсії: в Запоріжжі СБУ виявила схрон з тротилом та гранатами / 3 фотографии

Під час огляду схрону співробітники спецслужби також виявили: бойові гранати Ф-1, РГД-5 та РГН; понад 800 набоїв калібру 7,62 мм.

Усі ці засоби ураження тепер пройдуть експертизу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

СБУ ж встановлює джерела надходження зброї. Триває розслідування для притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-30 20:45:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин