Львівський портал

Могили військових потрощила невідома жінка, – мерія Львова

На Личаківському цвинтарі пошкодили 23 могили військових. За попередніми даними, взятими з камер відеоспостереження, це зробила невідома жінка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як розповів керуючий справами виконкому Євген Бойко, вранці 20 жовтня працівники Личаківського кладовища виявили скоєну наругу на полі почесних поховань №76. Загалом пошкоджено 23 могили, серед них 17 військових, а також могили політв’язнів, волонтерів.

Самі надмогильні плити є цілі, втім потрощено лампадки, вазони та фотопортрети.

«По камерах відеоспостереження видно, що цей акт вандалізму вчиняла одна людина. За зовнішніми ознаками, це була жінка. І сталося це вночі о 02:42 год… Це безпрецедентний ганебний випадок для громади Львова та для родин наших Героїв. І ми сподіваємося, що працівники поліції максимально швидко знайдуть цю людину», – наголосив посадовець.

Після цього випадку у Львові вирішили посилити охорону Личаківського цвинтаря.

Поліція зі свого боку проводить розслідування, правоохоронці опрацьовують інші камери спостереження, які є поблизу кладовища.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-20 18:50:41