Україна і світ

Мобілізація в РФ не змінить хід війни в Україні, але може вплинути на її динаміку – військовий експерт

Мобілізація в РФ не вирішить багатьох проблем армії Росії у війні проти України, але може змінити її динаміку.

Таку думку висловив військовий спеціаліст аналітичного центру безпеки CNA у Вашингтоні Майкл Кофман.

– Я не сказав би, що це (мобілізація. – Ред.) може змінити долю Росії у війні. Доступність сил і людських ресурсів мають значення, тому наслідки можуть бути різними, – написав він у Twitter.

Кофман упевнений, що протягом усієї війни у ​​ЗС РФ спостерігався структурний дефіцит кадрів, що призводило до проблем із набором, утриманням та ротацією.

На думку експерта, першим і важливішим наслідком є ​​не мобілізація, а запровадження політики, за якої службові контракти продовжено на невизначений термін, право на відмову призупинено. Також ухвалені нові кримінальні заходи для забезпечення того, що де-факто є наслідком воєнного часу.

– Першим обмеженням на мобілізацію, найімовірніше, буде пропускна спроможність – система має закликати, навчати, годувати, споряджати тощо. Отже, цифра Шойгу в 300 тис., найімовірніше, умовна, а фактична мобілізація протікає як обмежений та поетапний процес, – зауважує експерт.

Він вважає, що Росії не вдасться за кілька місяців мобілізувати стільки солдатів.

– Мобілізація є примусовим процесом практично, та економічно руйнівним. Це також залежить від того, як росіяни вирішать реагувати, – повідомляє Кофман.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він зазначає, що здатність Росії провести часткову мобілізацію неясна, так само як і час, який буде потрібний для отримання результатів, і те, як росіяни відреагують на це.

– Мобілізація пов’язана зі значними політичними ризиками та недоліками для Москви, але вона може збільшити здатність Росії витримати цю війну більшою мірою, ніж змінити її результат, – додає аналітик.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 00:49:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин