Україна і світ

Мобілізація: флебологи пояснили, чи підлягають призову чоловіки з патологіями вен


Фахівці Медичного центру Інститут вен пояснили, чи підлягають призову чоловіки із захворюванням судин, зокрема і з варикозом на ногах.

– Призовники з незначними захворюваннями судин вважаються непридатними для служби в мирний час і обмежено придатними у воєнний час. У разі значних порушень кровообігу військовозобов’язані не придатні та знімаються з військового обліку, – йдеться в повідомленні.

Варикоз на ногах

Медики зазначили, що фізичні навантаження у військових великі і для виконання завдань потрібно бути у відмінній фізичній формі. За їхніми словами, будь-які прояви судинних проблем, включно з варикозом, можуть знижувати боєздатність і загрожувати здоров’ю солдата.

– Армійські умови не дають змоги дотримуватися відповідного режиму навантажень людям із проявами хвороб вен, – зазначають лікарі.

Захворювання судин

У повідомленні також ідеться про те, що згідно з Положенням про військово-лікарську експертизу, призовники та військовослужбовці допускаються до служби лише за відсутності захворювань із порушенням кровообігу та функцій.

Зараз дивляться

У Медичному центрі зазначили, що при захворюваннях, таких як флебіт, тромбофлебіт, тромбоз ворітної вени, емболія, тромбоз інших вен, варикозне розширення вен нижніх кінцівок і посттромботичний синдром, навіть незначні порушення кровообігу роблять призовників непридатними до служби в мирний час і обмежено придатними у воєнний час.

– Призовники зі значними порушеннями кровообігу та функцій за однієї із зазначених патологій непридатні до військової служби зі зняттям їх з військового обліку, – підкреслили в Інституті вен.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: МЦ Інститут вен

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 12:06:44