Україна і світ

Млинці з мʼясним фаршем: рецепт, який сподобається всім


Млинці з м’ясом – смачна і ситна страва, яку можна подавати вдома з будь-якої нагоди і навіть брати з собою на роботу чи в дорогу.

Як приготувати млинці з м’ясним фаршем на Масляну 2025, читайте в матеріалі Факти ICTV.

Млинці з м’ясом: рецепт

Тісто для фаршированих млинців можна приготувати на молоці, кефірі, сироватці, окропі і навіть на воді. Для млинців із м’ясним фаршем рецепт підійде будь-який.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 40 г
  • сіль – 5 г
  • борошно – 250 г
  • олія – 20 мл
  • яйця – 3 шт.

Для начинки млинців:

  • фарш м’ясний – 250 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • сіль, перець чорний мелений, перець червоний мелений – до смаку.

Приготування:

  1. Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до температури 30°С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре переміщайте.
  2. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
  3. У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
  4. Доки тісто відпочиває, приготуйте фарш для млинців із м’ясом. На розігрітій пательні обсмажте дрібно нарізану цибулю до м’якості, а потім додайте м’ясний фарш і тушкуйте його до готовності. Якщо хочете, щоб начинка була більш гострою, додайте більше червоного перцю. Продовжуйте тушкувати фарш для млинців до готовності.
  5. Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
  6. Покладіть у кожний млинець начинку та згорніть у рулет. За бажання холодні млинці з м’ясом можна підігріти до рум’яної скоринки.

Ось і все – подавайте на стіл готові млинці з м’ясним фаршем. Рецепт сподобається всім, запевняємо!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-11 16:38:00