Україна і світ

Мистецькі виші просять скасувати НМТ для вступу – міністр Лісовий відповів

Ректор Національної музичної академії України ім. Чайковського Максим Тимошенко від імені ради ректорів мистецьких закладів освіти подав звернення до Міносвіти щодо скасування національного мультипредметного тесту (НМТ) для вступу до мистецьких вишів.

На це звернення відреагував міністр освіті Оксен Лісовий.

Заява ректорів мистецьких закладів освіти

У заяві ректорів йдеться про прохання під час дії правового режиму воєнного стану дозволити вступ до мистецьких закладів вищої освіти лише на основі творчого конкурсу, як це було під час вступної кампанії 2022-2023.

Зараз дивляться

Наголошується, що на попереднє звернення ректори не отримали офіційної відповіді від Міністерства освіти і науки. Тож просять надати її зараз, адже може бути загроза для вступної кампанії.

У листі наголошується, що у провідних закладах вищої мистецької освіти Європи єдиною формою вступу є лише творчий конкурс.

Також ректори попереджають, що найближчим часом готується акція протесту за участі студентів, викладачів, батьків та членів профспілок. Щонайменше 3 тис. протестувальників спочатку прийдуть під Міносвіти, а потім – на Майдан Незалежності.

Мистецькі виші просять скасувати НМТ для вступу: міністр освіти відреагував

Максим Тимошенко

Мистецькі виші просять скасувати НМТ для вступу: міністр освіти відреагував

Максим Тимошенко

Мистецькі виші просять скасувати НМТ для вступу: міністр освіти відреагував

Максим Тимошенко

Лист-звернення підписали ректор Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка Ігор Пилатюк, в.о. ректора Одеської національної музичної академії ім. Нежданової Олександр Олійник, ректорка Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Інна Кочарян, ректорка Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського Наталія Говорухіна, в.о. ректора Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв Валерій Марченко та інші.

Відповідь Оксена Лісового

За словами міністра освіти, ключове завдання університетів – не набрати якомога більше студентів, а створити всі необхідні умови для здобуття студентами якісної вищої освіти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-09 10:57:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин