Україна і світ

Минулого тижня кожні 44 секунди від Covid-19 помирала людина – ВООЗ

Глобальне зниження числа зареєстрованих випадків та смертей продовжується. Це дуже обнадіює. Але немає жодної гарантії, що ці тенденції збережуться, – повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейісус.

Він також повідомив, що кількість смертей, які щотижня реєструються, знизилася більш ніж на 80% з лютого, але навіть у цьому випадку минулого тижня одна людина помирала від Covid-19 кожні 44 секунди.

Більшості цих смертей можна запобігти, вважає голова ВООЗ.

– Можливо, ви втомилися чути, як я говорю, що пандемія ще не закінчилася. Але я говоритиму це до тих пір, поки це не станеться. Цей вірус просто так не зникне, – сказав голова ВООЗ.

Ми розуміємо, що багато урядів стикаються з численними проблемами.

Щоб підтримати їх, ВООЗ наступного тижня опублікує набір із шести коротких оглядів політики, в яких будуть викладені основні дії, які всі уряди можуть вжити для скорочення передачі та порятунку життів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ми сподіваємося, що країни будуть використовувати ці зведення для переоцінки та коригування своєї політики, щоб захистити тих, хто наражається на найбільший ризик, лікувати тих, хто цього потребує, і рятувати життя.

больница
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-07 18:36:30