Україна і світ

Мінреінтеграції та Норвезька народна допомога (NPA) взаємодіятимуть у сфері протимінної діяльності — меморандум

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Норвезька народна допомога уклали меморандум щодо питань у сфері протимінної діяльності.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

«Сторони домовилися взаємодіяти у сфері нетехнічного обстеження забруднених або ймовірно забруднених ВНП територій і їх відповідного маркування», — йдеться у повідомленні.

За підсумками зустрічі міжнародні партнери також висловили свою зацікавленість у проєкті з технічного оснащення та підготовки з обізнаності щодо ВНП пошукових команд Мінреінтеграції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Основними напрямами в межах підписаного меморандуму стане інформування населення з небезпеки вибухонебезпечних предметів (ВНП), проведення спільних кампаній із мінної безпеки, а також навчань, покликаних ознайомити українців з правилами захисту та підготовки під час конфліктів.

Зазначимо, що NPA – міжнародна неурядова організація, яка була заснована у 1939 році й наразі здійснює свою діяльність у Норвегії та більш ніж 30 країнах світу. З 1992 року організація працює у сфері захисту цивільного населення напередодні, впродовж і після конфліктів шляхом імплементації програми з протимінної діяльності. За час роботи NPA по всьому світу було знешкоджено майже 2 млн мін і боєприпасів, що не вибухнули.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-30 13:30:43