Україна і світ

Міноборони працює над відкриттям центрів реабілітації військовополонених в усіх регіонах України

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр на брифінгу в Military Media Center

Міністерство оборони України працює над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України. Один із таких центрів 11 січня відкрито в Миколаєві.

Про це на брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center заявила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, робота із повернення українських полонених складається з двох етапів: перший — перемовини і безпосередньо повернення; другий — постізоляційний період.

«Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання», — зазначила Ганна Маляр.

У такому центрі військовослужбовець, звільнений з полону, може отримати увесь спектр послуг для себе, наголошує заступниця Міністра оборони. Йдеться не тільки про медичну підтримку.

«Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які знаходяться в полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться», — поінформувала Ганна Маляр.

Крім того, ведеться робота із вже звільненими із полону. Абсолютна більшість колишніх військовополонених після реабілітації повертається на службу.

Ганна Маляр додала, що Україна повністю дотримується всіх міжнародних норм щодо утримання військовополонених ворога, і абсолютно відкрита в процесі обмінів.

«Наші списки — відкриті, у нас немає кулуарних домовленостей. Усе відкрито для світу», — наголосила заступниця Міністра оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-12 12:43:50