Україна і світ

Мінмолодьспорту та Мінветеранів об’єднують зусилля для реабілітації ветеранів

Керівники Міністерства молоді та спорту України й Міністерства у справах ветеранів України обговорили напрями та спільні заходи розвитку спорту ветеранів війни та якісної підготовки української національної збірної для участі у міжнародних спортивних заходах для ветеранів та військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

«Спорт як один із видів ефективної медичної та психологічної реабілітації ветеранів має бути доступним не лише у великих містах, а й у віддалених куточках України. Наразі актуальним є і питання створення мережі спеціальних кабінетів спортивної реабілітації для українських захисників. Практичні навички відновлення спортсменів можуть бути корисними для реабілітації й інших категорій населення. А залучення захисників до міжнародних змагань серед військових сприятиме мотивації їх до повноцінного активного життя», — наголосив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Очільниця Мінветеранів нагадала присутнім про успішні виступи наших військових на цьогорічних Warrior Games («Ігри Воїнів») в американському місті Орландо та Invictus Games — у Гаазі та зауважила про важливість спільного планування й проведення підготовки національної збірної до подібних змагань.

«Ветеранський спорт є елементом державної політики, що задекларована на законодавчому рівні. Створення засад для розвитку ветеранського спорту призведе до розгалуження потужної мережі спортивних осередків Захисників і Захисниць після військової перемоги. Це важливо для відновлення ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, контузії, травми та захворювання під час захисту України», — наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 09:14:23