Україна і світ

Міністри оборони ЄС підтримали прискорення розробки місії з військової допомоги Україні

Очільники МЗС країн-членів Європейського Союзу погодилися прискорити роботу з визначення параметрів місії з військової допомоги Україні.

Про це заявив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель під час пресконференції у Празі після неформальної зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

Боррель зазначив, що поінформував глав МЗС країн-членів ЄС про вчорашні обговорення міністрами оборони важливості визначення параметрів для місії воєнної допомоги ЄС для України.

— Ми погодились прискорити роботу щодо параметрів військової допомоги Європейського Союзу для України з метою, щоб ухвалити рішення з цього питання якомога швидше, – заявив Боррель.

Він додав, що у ЄС також погодилися прискорити роботу щодо стійкого розвитку Європейського фонду миру для того, аби краще реагувати на зростаючі потреби української армії.

31 серпня стало відомо, що у ЄС досягли політичної домовленості щодо призупинення спрощеного візового режиму з Росією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Боррель зазначив, що зараз спостерігається значне збільшення перетинів кордону з Росії в сусідні країни, що стає ризиком для безпеки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-31 22:08:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин