Україна і світ

Міністри країн НАТО сприймають Україну як східний щит для всієї Європи – Резніков

Міністри держав-членів НАТО сприймають Україну як східний щит для всієї Європи, заявив міністр оборони Олексій Резніков. Про це повідомляє спеціальний кореспондент ICTV Володимир Рунець.

– Обговорювали питання налагодження індустрії, виробництва боєзапасів, нових систем, яких ми потребуємо. Вони (міністри країн НАТО, – Ред.) кажуть: Олексію, що потрібно буде через 6, 8, 12 місяців? Незалежно від того, коли завершиться ця війна нашою перемогою, вони розуміють, що потрібно буде посилювати оборону України.

Вони вже сприймають мій аргумент, що Україна – це східний щит всієї Європи. Я дуже чітко намалював – 2,4 тис. км. Це Білорусь, Росія та тимчасово окуповані території – це 2,4 тис. км, з яких 1,3 тис. реальна лінія фронту.


За його словами, міністри держав-членів НАТО, які займали нейтральну позицію у питанні війни Росії, тепер активно підтримують Україну у боротьбі за свободу та незалежність.

– Навіть ті міністри, які були раніше, ну скажімо так, обережнішу позицію займали, зараз дуже активні та проактивні. Я слухав промови, і кожен раз: Олексію, передай українцям, ми пишаємося вами, ви нас надихаєте, ми вражені, ми в захваті від вас, і дякуємо вам.

І кожного разу звучить дві базові речі. Перше: ви ведете війну не тільки за себе, ви ведете війну за нас, за весь демократичний світ. І це не пафос, це слова кожного з міністрів. І друге: ми тебе запевнюємо, ми будемо з вами до кінця, скільки потрібно часу, ми готові з вами стояти. Коротка, середня, довга перспектива.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після масованих ракетних ударів на території України, завданих російською армією, все більше країн починає підтримувати Україну та надавати військову допомогу, запевнив Резніков.

– Пам’ятаєте Бучу, потім Ізюм, всі ці жахи? Потім масований ракетний обстріл за два дні всієї України – 120 Калібрів, Іскандерів, Shahed-136, дронів та багато іншого. І мені всі міністри кажуть: ти не уявляєш, у нас знову такий рівень підтримки України, каже, прямо зашкалює.

Їдеш на Рамштайн – підтримуй Україну, дай щось Україні. Від них люди вимагають. Тобто ще раз кажу, Кремль робить все, щоб нас світ підтримував надалі, до того ж рівень щоразу вищий, вищий, вищий.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 23:51:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин