Львівський портал

Міністр назвав нову мету атак Росії на енергетику України

Нова мета атак Росії на енергетичну інфраструктуру України – завдання максимальної шкоди її економіці. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Інтерфакс Україна.

«Нещодавні напади на наш енергетичний сектор довели, що росіяни намагаються переслідувати іншу мету просто зараз. Якщо минулого року вони намагалися заморозити мільйони українців взимку, то цього разу вони намагаються зруйнувати нашу економіку. Вони намагаються відключити від енергосистеми наші ключові промислові регіони», – сказав він.

Кубраков зазначив, що це точно нова мета ударів РФ по українській енергоінфраструктурі.

Водночас він наголосив, що хороша новина в тому, що Україна та партнери провели хорошу домашню роботу: постачання автотрансформаторів, електрогенераторів, будівництво захисних споруд та імпорт електроенергії, а також, звісно, постачання ППО.

«Цієї зими ми набагато сильніші, незважаючи на всі ці проблеми й атаки», – констатував віцепрем’єр.

Він уточнив, що поки що не йдеться про те, що Україна здатна захищати всі енергогенерувальні потужності та мережі, тому роботу з їхнього захисту потрібно продовжувати.

Кубраков додав, що енергетика – це той сектор, який необхідно постійно відновлювати, не чекаючи закінчення війни, використовуючи, зокрема, і тимчасові рішення, оскільки без цього неможлива нормальна робота економіки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-19 14:12:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин