Україна і світ

Міністерство оборони Іспанії відправило чергову партію допомоги для ЗСУ

Сухопутний конвой з восьми легкових транспортних засобів, двох машин швидкої допомоги та п’яти тон різних медичних засобів вже рухається в Україну.

Про це повідомляє ГШ ЗСУ.

Міністерство оборони Іспанії офіційно повідомило, що «Поставка призначена для забезпечення першочергових потреб для Міністерства оборони України в матеріально-технічних та медичних засобах».

Транспортні засоби та медичні матеріали були надані армією, військово-морським флотом і військовим підрозділом з надзвичайних ситуацій (UME). Транспортування організовано групою підтримки прогнозування (GAPRO) – підрозділом, який забезпечує матеріально-технічну підтримку операцій і навчань, як на території Іспанії, так і в операціях за кордоном. На відправленні конвою з Алькала-де-Енарес особисто прибула Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес.

Іспанія діє в координації з країнами Атлантичного альянсу, ЄС та Групою донорів, що складається з 45 країн, і внесла понад 200 мільйонів євро, які вона перерахувала до Європейського фонду миру для України.

Загалом допомога полягає в польовій артилерії, пальному, бронетехніці, ракетних комплексах, медичному, речовому та зимовому спорядженні. Крім того, українські війська в Іспанії почали проходити базову підготовку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Збройні Сили України вдячні Іспанії за підтримку та допомогу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-07 12:11:32